Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 19:45

Бодирога остаје председник Евролиге, Мотејунас нови извршни директор

Легенадрни српски кошаркаш Дејан Бодирога остаје председник Евролиге, док је нови извшни директор, уместо Маршала Гликмана, Паулиус Мотејунас, саопштено је на званичном сајту елитног такмичења.
Избор Србина и Литванца једногласно је подржало >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << свих 13 деоничара, односно клубова који су власници лиге.

У саопштењу Евролиге се истиче да ће Бодирога, који је именован за председника 14. септембра 2022. године, наставити да се фокусира на повећање квалитета такмичења за клубове, играче, навијаче, партнере и све заинтересоване стране и игра кључну улогу у јачању односа са широм кошаркашком заједницом, укључујући Удружење играча Евролиге, Одбор главних тренера Евролиге, Синдикат кошаркашких званичника Евролиге, ФИБА, домаћих лига и других институција везаних за кошарку.
Евролига истиче да је 42-годишњи Мотејунас наследио Гликмана пре свега захваљујући феноменалним резултатима које је направио у Жалгирису од 2007. године, кад је почео рад у литванском клубу.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.