Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 18:46

Бронза за младог рвача Стевана Којића на Европском првенству

Српски рвачи настављају устаљену праксу освајања медаља на великим такмичењима. Континуитет је продужен на Европском првенству за кадете у Тирани, а бронзаним одличјем окитио се Стеван Којић у категорији до 92 килограма.
На шампионату Европе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за рваче до 17 година у мушкој конкуренцији Србија је имала петорицу такмичара: Лазара Дедића, Залана Пека, Огњена Тодосијевића, Душана Стокића, Филипа Тричковића и Стевана Којића који је до медаље стигао кроз репесаж:
“Сви наши такмичари имали су изузетно тежак жреб, о чему сведочи податак да су наши рвачи у првом колу изгубили од каснијих освајача медаља”, сумира утиске селектор репрезентације Србије Милорад Докманац и додаје:
“У свим тим мечевима били су више него равноправни са својим противницима из рвачких велесила и мало им је недостајало за тријумф. Ипак, највише је показао Стеван Којић. Након пораза од Руса Гаџимогамедова, Којић је у репесажу прво био бољи од Исмаилова из Азејрбеџана, а потом и врло убедљив против Витаиа из Мађарске и то технихчким тушем у првој рунди”.
Уз селектора Докманца, српску делегацију у Албанији чинили су тренери Ђорђе Милоски и Кристајн Фрис, као и председник Рвачког савеза Жељко Трајковић. Заједничка је оцена да је поново остварен велики успех и то не само у резултатском смислу:
“Мислим да смо добили изузетно талентовану генерацију рвача који ће у наредним годинама бити ослонац српског рвања све до Олимпијских игара 2032. године. Ова бронза је велики успех јер је на шампионату учествовало чак 500 рвача из 36 земаља, а након паузе од више од годину дана на овом такмичењу су наступили и рвачи Русије и Белорусије”, закључио је Докманац.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.