Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 23:34

Хрватска у финалу Лиге нација

Фудбалери Хрватске након продужетака савладали су у Ротердаму репрезентацију Холандије са 4:2 чиме су се планирали у финале Лиге нација.
Репрезентација Хрватске успела је да се након узбудљивог меча и продужетака пласира у финале Лиге нација.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Први су до гола стигли Холанђани у 34. минуту. Метс Вајфер послао је лопту у шеснаестерац коју је добро прихватио Донјел Мален након чега је послао лопту иза леђа Ливаковића.
Уз један покушај Копмајнерса ово је била једина озбиљна прилика у првом полувремену које је завршено вођством домаћина.
На почетку другог полувремена, у 53. минуту главни судија меча Иштван Ковач показао је на белу тачку након што је Гакпо преоштро стартовао на лопту. Пенал је два минута касније у гол претворио Андреј Крамарић.
Агресиувну игру и притисак Хрватска је крунисала новим голом. Играо се 73. минут када је Иванушец асистирао Пашалићу који је донео преокрет "ватренима".
Од овог минута Холандија је заиграла боље, али није могла да дође до завршнице све до 96. минута надокнаде када је Ноа Ланг на правом месту сачекао одбитак и у самом финишу меча донео изједначење и продужетке.
У 98. минуту Бруно Петковић је попут меча са Бразилом постигао гол на асистенцију Луке Модрића.
У наставку меча обе екипе су играле отворено и низале шансе. Коначан резултат на мечу постигао је Лука Модрић поготком из пенала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.