Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 21:18

Иванишевић: Није лако, али је лепо тренирати Новака

И пре него што је освојио Ролан Гарос, рекордни 23. грен слем, сматрао сам да је Новак Ђоковић најбољи тенисер у историји, рекао је тренер српског тенисера Горан Иванишевић.
Некадашњи хрватски тенисер у разговору за Танјуг истакао да је јако лепо, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << али не увек и лако бити Ђоковићев тренер, посебно у тренуцима кад пише историју.
"Ово је историјски успех. Лепо је бити тренер Новака Ђоковића. То је једна велика част и одговорност. Осећам велику понос јер је поставио апсолутни рекорд и ово је један од највећих спортских успеха икада. Било је много успона и падова, много емоција, али је вредело. Начин на који је он одиграо у Паризу је фасцинантан", рекао је Иванишевић.
Начин на који је одиграо турнир на париској шљаци био је импресиван, додао је Иванишевић.
"То му није најомиљенија подлога, најмање одговара његовој игри, али опет, када он игра како може и ако је у глави онакакав какав је био у полуфиналу и финалу, смирен, онда нема везе на којој подлози игра. Може да игра и у живом блату и не можеш да га победиш. То је толико моћно, шта год да урадиш, он уради пет пута боље и једноставно нема краја. Његово тело је феноменално, у каријери није имао већих повреда. Свашта још може да се деси".
Иванишевић је прокоментарисао и "ГОАТ" дебату у којој су Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.
"Увек ће бити та дебата од Федерерових и Надалових навијача. Ко воли какав тенис, чији је тенис бољи и чији је лепши. Али, када погледамо резултате и колико је Новак освојио последњих 10 година, и биланс између њих тројице, недеља на броју један, једноставно се то не може поредити", рекао је Иванишевић и додао да није лако бити на овом месту, на којем је хрватски тренер сада.
"Није лако тренирати Ђоковића, али шта је у животу лако? Овај живот је тежак, стресан. Ја сам на то навикао јер сам био тенисер. Ми смо ту да му помогнемо, да што боље уђе у меч. Ми смо ту да будемо пре меча, током меча да му помогнемо. Овај тим је његов зид да га штити од свега. Он је тај генијалац који изађе на терен и целом свету покаже ко је најбољи".
Иванишевић и Ђоковић ће у ускоро у поход на нови трофеј, у Лондону, на Вимблдону, који је на програму од 3. до 16. јула. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.