Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 11:48

Рајаковић представљен у Торонту: Поносан сам, ово много значи српској

Нови тренер Торонта Дарко Рајаковић изјавио је данас да је срећан што ће наредне сезоне да води екипу Репторса у НБА лиги и додао да његово именовање много значи кошаркашкој заједници у Србији, преноси АП.
Рајаковић је десети тренер у историји >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << франшизе. Он је на клупи Торонта заменио Ника Нурса, који је добио отказ пошто није успео ове сезоне са Репторсима да избори пласман у плеј-оф НБА лиге.

"Последња три дана имам осмех на лицу толико да и вилица почиње да ме боли", нашалио се Рајаковиц́ на конференцији за медије.
Генерални менаџер Торонта Боби Вебстер признао је да Рајаковиц́ "није био први фаворит" за новог тренера Репторса, али је додао да је срећан што ће српски стручњак да предводи Репторсе у наредној сезони.
"Он има доста искуства на међународном нивоу, али и у НБА лиги. Радио је за бројне клубове, као и са много играча високог калибра. Он нас је заиста импресионирао", рекао је Вебстер.
Рајаковић (44) је рођен у Чачку, а у Србији је тренирао млађе категорије Борца и Црвене звезде. Он је последње три сезоне био асистент у Мемфису, а пре тога је био помоћни тренер у Оклахоми и Финиксу.
Рајаковић је на званичној промоцији истакао да је срећан што ће да буде нови тренер Торонта.
"Хвала вам много. Морам да мало станем. Ово је невероватно. Сада се осећам као патка која на површини воде изгледа као да је све кул, али моја стопала испод површине само раде. Веома сам узбуђен", рекао је Рајаковић.
Он је други српски стручњак који је добио шансу да буде главни тренер у НБА лиги, после Игора Кокошкова који је водио Финикс једну сезону.
"Ово ми много значи, као и српској зајединци овде у Торонту. Много људи ми се јавило. Много значи мојој породици у Србији и целој кошаркашкој заједници у Србији. Почео сам са тренерским послом када сам имао 16 година и сада 27 година касније добио сам шансу да будем главни тренер невероватне организације и да живим у невероватном граду. Поносан сам што сам овде", рекао је Рајаковић.
АП подсећа да је српски стручњак представљен као нови тренер Торонта на годишњицу једине титуле Репторса у НБА лиги. Торонто је 14. јуна 2019. освојио титулу у НБА лиги са Ником Нурсом, пошто је у финалу плеј-офа победио Голден Стејт 4:2 у серији.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.