Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 08:04

Одбојкашице Србије победом над Јапаном почеле другу седмицу Лиге нација

Одбојкашице Србије надиграле су селекцију Јапана са 3:2 (16:25, 25:20, 16:25, 25:20, 15:10) у првом мечу друге седмице Лиге нација и добро почели турнит у Бразилији на коме ће играти још са репрезентацијама домаћина Бразила, Тајланда и Хрватске.
После серије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пораза током прве седмице Лиге нација изабранице Ђованија Гвидетија су против селекције Јапана прекинуле негативан низ и на почетку друге седмице донеле прву победу новом селектору.

До тријумфа су дошле после исцрпљујуће борбе и два резултатска преокрета највише захваљујући одличној игри у одбрани.
Гвидети је на овом сусрету променио стандардну поставу у односу на први турнир - уместо Бианка Буше на пријему је била Катарина Лазовић, док је на позицији либера уместо Теодоре Пушић прилику добила Александра Јегдић. Бојана Дрча није допутовала у Бразилију, као и Мина Поповић, па су њих две замениле на терену Слађана Мирковић и Јована Стевановић.
У тиму Србије најефикаснија је била Александра Узелац са 23 поена, а Катарина Лазовић је испратила са 16. По 13 поена су уписале Јована Стевановић и Ана Бјелица. Маја Алексић је завршила меч са осам, а Сара Лозо са два. Слађана Мирковић је поред добре организације игре, успела и да забележи једна поен.
У екипи Јапана најбоља је била Сарина Нишида са 21 поеном. Њихов тим, после овог пораза, има учинак 3-2 и шести је на табели, док је наша селекција 12. са скором 1-4.
Србија ће другу утакмицу у Бразилији одиграти у петак, 16. јуна против Бразила од 2:00 часа по нашем времену. Трећи меч у Бразилу, Србија ће у истом терминуиграти у суботу, 17. Јуна против Тајланда и 18. јуна против Хрватске.
Током треће седмице Србија ће у Сувону играти против Кине, Немачке, Доминиканске Републике и Бугарске.
Финални турнир В Лиге нација 2023. у конкуренцији одбојкашица одиграти од 12. до 16. јула у Арлингтону у САД.
Системом такмичења Лиге нација предвиђено је да се за сваку седмицу такмичења формирају по 2 групе са по 8 селекција, као и да такмичење у оквиру једне седмице траје 6 дана, од уторка до недеље.
Свака репрезентација ће одиграти по 12 утакмица током 3 седмице, односно 4 меча за 6 дана током једне седмице.
На Финалном турниру ће играти 8 репрезентација, а такмичење почиње од утакмица четвртфинала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.