Izvor: RTS, 13.Jun.2023, 09:24

Сви Јокићеви рекорди и достигнућа у победи за НБА прстен

Никола Јокић је доказао да је најбољи играч на свету кроз читав плеј-оф, закључно са партијама у великом финалу. Поставио је и нове границе у три категорије.
Денвер нагетси су у првом финалу у историји франшизе дошли до трофеја, што се ретко виђа. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << заслужан је цео тим, али зна се да је Никола Јокић први међу једнакима.
"Џокер" је постао први играч у историји НБА који је међу свим играчима у овогодишњем плеј-офу завршио као број један у укупним поенима, скоковима и асистенцијама. Мало је рећи импресивно.
Такође, први је центар МВП финала још од моћног Шакила О'Нила 2002. године, кад је "Дизел" комплетирао трећу титулу заредом са Лејкерсима.
Центар Денвера је први играч у најјачој лиги света са преко 600 поена, 269 скокова и 190 асистенција.
Ваља се дотаћи и тандема са Џамалом Маријем. Србин и Канађанин су постали први двојац неког НБА тима који од од почетка до краја проигравања бележио просечно преко 25 поена, пет асистенција и пет скокова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.