Izvor: RTS, 13.Jun.2023, 08:02

Јокић: Лепо је кад учиниш нешто што нико није веровао

Најбољи кошаркаш на свету Никола Јокић је на конференцији за медије после НБА титуле истакао да је важно падати, расти и стицати искуство на путу до успеха.
Денвер нагетси су први пут од свог оснивања НБА прваци, а до прстена их је носио Никола Јокић.Савладана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је екипа Мајами хита са 4-1 у серији.
Јокић је на конференцији за медије изјавио да му је драго због целе екипе.
"Срећан сам због свих, заиста. Због ветерана Деандреа Џордана, Џефа Грина, Иша Смита. Мајкл Портер је имао три операције пре него што је почео да доприноси. Сви смо знали за шта је способан. Кентејвијус Кодвел-Поп, Браус Браун, Кристијан Браун, заиста сви редом", кренуо је Никола са конференцијом.
"Џокер" се надовезао на пут од 41. пика НБА драфта до МВП-а финала.
"Нема то везе кад си дошао до овде. Имате неке који нису драфтовани у Мајамију па доприносе", рекао је Никола.
Јокић је рекао да је од старта имао инстинкт да је ова екипа Нагетса другачија од оних из претходних сезона.
"Не размишљам о наредној сезони, рећи ћу тренеру да ми да неколико недеља одмора више, да бих био спреман за наредну сезону. Није само до стартне петорке, него до целе екипе. Од првог дана тренинг кампа у Сан Дијегу сам осећао нешто ново и другачије са овим тимом. Другу енергију. И тај осећао ме држао до краја", изјавио је Јокић.
Евидентан је утицај Европљана у НБА, а он је заштитно лице те школе кошарке.
"Имамо утицај. Наравно, Американци су већина у лиги и треба да буду, јер су освојили много олимпијских злата. Али, мислим да има Европљана који могу да допринесу екипама и направе разлику у борби за титулу", одговорио је Сомборац.
Имао је двоструки МВП регуларног дела и поучне речи о успеху и како до њега доћи.
"Ако желите да успете, морате прво да будете лоши, па да будете добри, па да паднете и да извучете поуке. Искуство није оно што ти се деси, него шта ти учиниш када ти се нешто деси. Процес без пречица. Путовање. Драго ми је да сам део тог пута", објаснио је српски центар.
"Ми смо желели ово и успели смо. Али, није то једина ствар на свету. Толико ствари волим да радим. То је нормално. Можда неко воли свој посао и уједно лаже (шала), али је леп осећај кад учиниш нешто што нико није веровао. Само смо ми веровали у нас. Без моје супруге и браће не бих био овде где сам", рекао је Никола.
У моментима кризе у игри током четврте деонице, Јокић је снимљен како виче са саиграче, бесан на лошу игру.
"Викао сам, јер смо само шутирали тројке. У том моменту је било потребно само погађати. Мало поена, промашујемо шутеве, они промашују. Викао сам, навикли су на то од мене, али тако је то у породици као што је наша", изјавио је Никола.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.