Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 20:54

Јокићев Денвер на корак до историјске титуле, прва меч-лопта пред домаћим навијачима

Кошаркаши Нагетса и Хита играју у Денверу пети меч финалне серије НБА лиге, а екипа Николе Јокића победом би дошла до прве титуле у историји франшизе. Мајами се неколико пута током плеј-офа показао као тврд орах и покушаће да серију из "Бол арене" врати у Флориду. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Меч се игра у 2.30 часова по средњоевропском времену, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.
Сјајне партије Денвера у плеј-офу, а нарочито у финалној серији, довеле су екипу Николе Јокића на корак од освајање прве титуле у историји Нагетса.
После две везане победе у Мајамију, Денвер води 3:1 у финалу и једна утакмица дели српског центра од испуњења сна – освајања шампионског прстена, а ту утакмицу Нагетси играју пред својим навијачима у Бол арени.
Нестварне партије центра из Сомбора мало кога остављају равнодушним, али за освајање титуле биће потребно много више од трипл-дабл учинка појединца, макар он био и Јокић.
Мајами се неколико пута ове сезоне показао као тврд орах, као екипа која не одустаје чак и кад губи и то од екипа које су биле боље пласиране од Нагетса у регуларном делу НБА лиге.
Екипа Ерика Сполстре већ је у плеј-офу елиминисала Милвоки и Бостон, тимове који су сматрани за велике фаворите за освајање титуле, а и у другом мечу финалне серије је победом у Денверу показала да никако нису за потцењивање.
Знају то и у табору Нагетса, тренер Мајк Мелоун не дозвољава својим момцима да се опусте док посао не буде завршен.
Чини се да је главна предност екипе из Колорада у финалној серији чињеница да има више расположених играча, или, као што је то рекао Меџик Џонсон, Нагетси су једноставно талентованија екипа од Хита.
Ипак, у професионалном спорту таленат није гарант успеха, већ победу доносе напоран рад, борбени дух и висок ниво концентрације током меча.
Јокић је предводник Нагетса, али, колико чудно то звучало, коначан успех тима неће зависити од новог трипл-дабл учинка српског кошаркаша, на које нас је просто навикао током плеј-офа.
Српски центар има сезону за незаборав, па иако му је измакло треће узастопно МВП признање, у плеј-офу игра на још вишем нивоу и константно бележи фантастичне статистичке бројке, скоро па троструки двоструки учинак у просеку по утакмици.
Џамал Мари је Јокићев "Робин", али превагу у финалу даје учинак осталих стартера, пре свих Ерона Гордона и Кентавијуса Калдвел-Поупа.
У трећој утакмици икс-фактор био је руки Кристијан Браун, док је Гордон у четвртом мечу финала и другој везаној победи у Мајамију био најефикаснији играч своје екипе, а велики допринос са клупе дао је Брус Браун.
Мајами је до великог финала дошао захваљујући одличном проценту у шуту за три поена, али и зонском одбраном која је успевала да збуни и осујети противничке нападе.
Ипак, та зона против Денвера не функционие онако како би Сполстра желео, пре свега због сјајних организаторских способности Николе Јокића, који одлично чита кретање противника у одбрани и често оставља саиграче на отвореном шуту.
Џими Батлер је главни покретач Хита, како у одбрани, тако и у нападу, али се много випе очекује од талентованог центра Бема Адебаја, као и недрафтованих шутера – Струса, Робинсона и Винсента.
Чини се да је Денвер нашао начин како да надигра екипу из Флориде, а о томе сведочи податак да је Мајами само једном славио у међусобним дуелима још од корона-мехура, и то у другој утакмици финалне серије.
Кошаркашку Србију очекује још једна бесана ноћ, а Никола Јокић је на корак од циља који је истицао током претходних година – тимска титула важнија је од индивидуалних признања.
Пета утакмица финалне серије игра се у ноћи између понедељка и уторка са почетком око 2.30 часова, а кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.