Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 20:34

ОКО: Ђоковић највећи у историји тениса - и нема намеру да се заустави

Гости емисије "Око" били су селектор Дејвис куп тима Србије Виктор Троицки, тениски тренер и пријатељ Новака Ђоковића Бранислав Пралица и тениски коментатор и новинар Вук Брајовић. Говорили су о Ђоковићевом историјском успеху - освајању 23. гренд слем титуле, треће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на Ролан Гаросу. Истичу да ово није последње што ће најбољи тенисер света урадити у својој каријери.
Селектор Дејвис куп тима Србије Виктор Троицки каже да сада дефинитивно више нема никакве дилеме - Новак Ђоковић је успео све у тенису.

"Пре свега, желео бих честитати Новаку на историјском успеху - 23. гренд слему. Заиста звучи нестварно, али успео је све у овом спорту. Све рекорде држи - број недеља на првом месту, гренд слемови, турнири мастерс серије, победе против највећих ривала... Заиста невероватан успех. Знам га од детињства, најежим се. Јуче када сам гледао меч, све ми је пролазило кроз главу. Не могу да верујем да је мали дечак Ноле, којег сам знао од детињства, успео да достигне највеће висине у свету спорта", истиче Троицки.
Наглашава да не воли да меша спортове, али да је по његовом мишљењу Ђоковић један од највећих спортиста у историји.
Новак Ђоковић - тениски Франсис Бејкон Тениски коментатор и новинар Вук Брајовић каже да Ђоковић није дошао у Париз у најбољој форми и да је постојала нека врста бојазни међу онима који су имали склоност да доводе у питање његову тениску величину, али и величину и ширину његове личности.
"Ипак су се прибојавали фактора Новак на гренд слему, пошто сви знамо да он успе да се ресетује за сваки гренд слем. Као што Горан Иванишевић каже, то је потпуно другачији спорт. Новак је био спреман да уради две ствари. Прво, да за оне који имају одређену резерву према њему, да им покаже да једино он може да дефинише тај такозвани крај тениске историје. Он је нека врста тениског Франсиса Бејкона", сматра Брајовић.
"Крај каријере се ни не назире" Тениски тренер и Новаков пријатељ Бранислав Пралица истиче да је веровао у Ђоковића.
"Наравно да сам веровао, с обзиром да се све поклопило са датумом моје годишњице брака. Самим тим је можда то донело још неку ноту,  да цела атмосфера и цела недеља прође још лепша, ако је то било могуће", каже Пралица.
Наглашава да се крај Новакове каријере ни не назире.
"Рекао бих да је Новак тек почео са једне стране и он сам говори о том колико се добро осећа и у којем је сада моменту. Можемо да причамо само о некој будућности и о томе шта ће се догађати у наредних неколико сезона", сматра Пралица.
Пралица каже да је Новак је више пута рекао да би волео да му се оствари жеља да одигра дубл са сином Стефаном у активној професионалној конкуренцији.
"Па да видимо... Да ли ће се то десити? Нека му се оствари и та жеља", закључио је Пралица.
"Ова година би могла да буде Новакова најуспешнија и најзначајнија" Троицки истиче да Ђоковићу одговара што се гренд слем турнири играју на три добијена сета.
"Турнири се играју на три добијена сета, где је он спреман и психички и физички. Искористи то увек против свих ривала јер је у предности у односу на њих. Знају против кога играју - против Новака. Знају ко је прекопута мреже. Био сам у тој ситуацији и знам да није лако, поготово против њега", каже Троицки.
Наглашава да је овај Ролан Гарос био изузетно важан, не само за Ђоковићеву каријеру, него и за ову годину која би можда могла да буде и његова убедљиво најуспешнија и најзначајнија година.
"Могла би да буде историјска. Он је од свега онога што му се десило у Аустралији прошле године постао непоколебљив према медијима. Ако је можда пре покушавао да нађе нека заједничка места, од тада је постао непоколебљив", сматра Троицки.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.