Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 10:52

Пилић: Новак може још две године да се бори за титуле

Легендарни хрватски тренисер Никола Пилић подсетио је да је још пре годину дана изјавио да је српски тенисер Новак Ђоковић најбољи играч свих времена.
Српски тенисер је у недељу трећи пут у каријери тријумфовао на Ролан Гаросу, победом против >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Норвежанина Каспера Руда (7:6 (7:1), 6:3, 7:5). Ђоковић је освојио рекордну 23. гренд слем титулу. По броју највећих титула иза њега остали су Шпанац Рафаел Надал са 22 и Швајцарац Роџер Федерер са 20.
"Ово је за Ђоковића била веома важна ствар. Рекао сам још пре годину дана да је Ђоковић најбољи тенисер свих времен, а сада има и највећи број освојених гренд слемова. Можемо да кажемо да ће можда 400 недеља да буде број један, што је рекорд који никада нико неће да достигне", истакао је Пилић за хрватске медије.
Ђоковић је данас почео рекордну 388. недељу као први тенисер света пошто на најновијој АТП листи има 7.595 бодова.
"Сигурно је да Ђоковић може да освоји још неки гренд слем. Нису га пустили прошле године на Аустралијан опен, као ни на Ју-Ес опен. Верујем да би један од та два турнира сигурно освојио. Када игра у шестој брзини, он је најбољи тенисер света. Физички је доста добар, могао би да одигра још две сезоне", додао је Пилић.
Он је истакао да Ђоковић није случајно почео да сарађује са хрватским тренером Гораном Иванишевићем.
"Заједно су освојили доста важних турнира. Читава логистика је око њега, ту су лекари, кондициони тренер, масери... Све то функционише. Ђоковић често виче током меча, то су емоције, то су осећаји, то нема никакве везе са њиховим стварним односом. Све је то издувни вентил, Ђоковић после дође у свлачионицу и извини се. Тако да ту не видим неки проблем, све је то спорт...", навео је Пилић.
Пилић је истакао да неколико млађих тенисера може у будућности да угрозе прво место Ђоковића на АТП листи.
"Постоји неколико младих тенисера, који би могли да достигну Ђоковића. Алкараз је врло близу, Каспер Руд и Холгер Руне су врло близу, Александар Зверев је мало попустио. Има ту још неколико младих играча који ће да буду још бољи. Међутим, Ђоковић ће вероватно да буде у конкуренцији за титуле још две сезоне", закључио је Пилић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.