Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 09:26

Министар спорта Гајић: Новакова мисије је више од спорта, Јокић је прави "деран"

Министар спорта Зоран Гајић је у гостовању у "Јутарњем програму" прокоментарисао изузетне успехе Новака Ђоковића и Николе Јокића, као и осталих феноменалних српских спортиста у последње време.
Српски спортисти на свим спортосвима бележе највеће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << могуће успеге, како индивидуалци, тако изузетни појединци у тимовима. 
Новак Ђоковић је постао најбољи тенисер свих времена, док Николу Јокића чека пети меч финала НБА лиге у ком Денвер има сигурну предно 3-1 над Мајамијем, самим тим изгледну шансу да дођу до првог прстена.
Министар Гајић је прокоментарисаоп Ђоковићев тријумф на Ролан Гаросу
"Новакова мисија је више од спорта, промоција наше земље и народа. Он то невероватно добро носи и фантастично добро зна како систем функционише у свету. Сад је довољно млад, а искусан и зна како да се постави у спортском и промотивном смислу. Ми спортски професионалци у њему видимо дете које се још игра тениса. Без обзира на сан новац, пажњу широм земањске кугле и љубав коју има у нашем народу и региону, прва импресија је да се он још игра и забавља. На Ролан Гаросу као да игра рекреативно са неким другом у флашу пива. То је је његов шарм. Чак и у тему о Косову и Метохији се бори за наше интересе, као што смо видели", изјавио је Гајић у "Јутарњем програму".
Што се тиче Јокића, Гајић наводи његову лакоћу играња која је врхунац професионалног спорта.
"Све што сам рекао о Новаку може да се примени и за Николу Јокића. Што кажу Војвођани, он је прави деран. Чини се да је полузаинтересован, а у суштини јако фокусиран. Такође се и он игра, забавља. ао да не игра кошарку пет на пет него баскет три на три на улици, на табли на бандери са друштовм. Та лакоћа је препуна шарма и Американце, који су измислили кошарку, није оставио равнодушним. Све почиње и завршава се са играњем. Постоји оно правило да су најбољи они професионални спортисти који изгледају као аматери. који играју за своју душу. Кад гледате обојицу, видите да они играју за своју душу, па самим тим увесељавају и друге око себе. То најмање лчи на професионални посао, а у суштини се њиме и баве", навео је Гајић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.