Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 20:37

Председница Индије честитала Новаку: Ђоковић је инспиративна личност за младе у Србији, Индији и широм света

Председница Индије Драупади Мурму честитала је српском тенисеру Новаку Ђоковићу на освајању 23. гренд слем титуле на Ролан Гаросу.
Председница Индије Драупади Мурму недавно је посетила Србију, а након Ђоковићевог тријумфа у Паризу на Ролан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Гаросу упутила је на Твитеру честитку најбољем тенисеру света. 

"Честитам Новаку на победи у финалу мушког сингла на Отвореном првенству Француске, ово га чини шампионом са највећим бројем гренд слем титула у историји тениса у мушкој конкуренцији. Делим посебну радост са грађанима Србије са којима сам пре неколико дана провела незаборавно време. Новак Ђоковић је инспиративна личност за младе у Србији, Индији и широм света. Желим му наставак успеха", написала је Мурму на Твитеру.
Новак је након освајања титуле поручио младим људима да могу да остваре своје снове уколико узму ствари у своје руке.
"Волео бих да пошаљем поруку свакој младој особи, шта год да волиш у животу... Имао сам седам година када сам пожелео да будем најбољи тенисер. Буди што јеси, не заборави шта је било у прошлости. Узми ствари у своје руке и оствари своје снове", истакао је Ђоковић.
Драупади Мурму је друга жена председница Индије, а прва особа која потиче из племена која се нашла на тој функцији. У политику је дошла након што је годинама била учитељица, а лични живот обележиле су јој бројне трагедије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.