Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 19:08

Новак послао поруку младима: Узмите ствари у своје руке и остварите снове

Новак Ђоковић освојио је 23. гренд слем трофеј у каријери, а после подизања Купа мускетара захвалио се породици и тиму на подршци. Ноле је био пун комплимената на рачун Каспера Руда, а на крају је имао поруку за све младе људе широм света.
Новак >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је са 3:0 у сетовима савладао Каспера Руда, и тако постао рекордер по броју освојених гренд слем титула у конкуренцији тенисера.
"Баш посебан тренутак у мојој каријери. Можда је случајно да сам освојио 23. трофеј баш овде у Паризу. Овај турнир је увек био најтежи за мене, зато сам толико емотиван. Много се тога дешавало на терену и ван њега. Почаствован сам што сам овде на посебном терену за тенис. Хвала вам на подршци", рекао је Новак.
Новак се захвалио Руду на лепим речима и узвратио му комплиментима
"Ти си једна од најбољих особа на Туру. Стварно осећам да у данашњем свету много значи да знаш да неко има праве људске вредности. Ти и твој тим, ви заслужујете велико поштовање и велики аплауз због тога. Жао ми је због резултата данас. Имао си невероватних пар година, један си од најконстатнбијих на свету у последње две године. Желим ти да побеђујеш против свих, осим против мене", рекао је Новак са осмехом
Најбољи светски тенисер потом се захвалио својој породици и тиму, који му пружају велику подршку током година.
"Мој тим, моја породица, жена, деца, браћа која нису овде… Много вас волим. Знате кроз колико смо недаћа прошли и колико умем да будем незгодан. Хвала што сте моја стена, што сте моја подршка, стварно вас ценим и волим", емотиван је био Ђоковић.
Новак је за крај имао и поруку за све младе људе широм света
"Моја деца су овде. Стално се трудим да пошаљем неку поруку. Волео бих да пошаљем поруку свакој младој особи, шта год да волиш у животу... Имао сам 7 година када сам пожелео да будем најбољи тенисер. Буди што јеси, не заборави шта је било у прошлости. Узми ствари у своје руке и оствари своје снове", завршио је Новак свој говор, испраћен аплаузима са трибина стадиона "Филип Шатрије".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.