Izvor: RTS, 11.Jun.2023, 13:57

Звезда победила у Железнику и одбранила титулу шампиона Србије

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Железнику екипу ФМП-а са 82:72 и тријумфом од 2:0 у победама у финалној серији Кошаркашке лиге Србије одбранили трофеј освојен прошле сезоне.
Звезда је у петак победила ФМП са 94:70, а тријумфом у Железнику црвено-бели >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су освојили титулу шампиона у Кошаркашкој лиги Србије.
Црвено-бели су оправдали улогу фаворита и у предграђу Београда победили екипу Ненада Стефановића, која је пружила достојан отпор евролигашком тиму Душка Ивановића.
"Пантери" су ефикасно почели меч и прву четвртину добили резултатом 27:25. Ипак, уследио је велики пад у игри домаће екипе, која је за седам минута убацила само четири поена, укупно девет за четвртину, па црвено-бели на полувреме одлазе са вођством од 43:36.
Уследио је још један налет домаћина, који у трећу деоницу улазе серијом од 11:0. Звезда се брзо пробудила и вратила предност на своју страну до краја трећег периода – 61:55.
Факундо Кампацо и Бен Бентил предводили су црвено-беле до двоцифрене предности на старту последње четвртине, а то вођство Звезда није испустила до краја и коначног тријумфа – 82:72.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Лука Митровић са 16 поена, Бен Бентил је додао 14, а Кампацо и Недовић по 11.
У екипу ФМП-а истакли су се Степановић са 19 и Изунду и Шарановић са по 13.
Звезда је тако освојила 23. титулу националног шампиона, осму узастопну.
Сезона за црвено-беле још није завршена, јер већ уторак требало би да стартује финална серија АБА лиге, коју Црвена звезда игра против вечитог ривала Партизана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.