Izvor: RTS, 10.Jun.2023, 23:07

Још један српски тренер у НБА - Дарко Рајаковић ускоро на клупи Торонта

Српски тренер Дарко Рајаковић ускоро би требало да буде промовисан у новог главног тренера НБА екипе Торонто репторс, сазнаје И-Ес-Пи-Ен.
Дарко Рајаковић би ових дана могао да постане други српски тренер који ће са клупе предводити једну НБА екипу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - И-Ес-Пи-Ен незванично сазнаје да би помоћни тренер Мемфиса требало да постане први стратег Торонто репторса.
Рајаковић више од једне деценије обавља посао тренера у Америци - прво је предводио Оклахомин тим у Џи лиги, да би потом био у стручним штабовима исте екипе, Финикса и Мемфиса.
Прошле сезоне Рајаковић је био први помоћник главног тренера Гризлија Тејлора Џенкинса.
Пре Рајаковића, Игор Кокошков је у сезони 2018/19 био први тренер Финикса.
Торонто је на крају сезоне отпустио дугогодишњег тренера Ника Нурса, који је пре неколико година донео шампионску титулу канадској екипи.
Репторси су прошлу сезону завршили са скором 41-41, али су у плеј-ину поражени од Чикаго булса.
Рајаковић је рођен у Чачку, има 44 године, а у Србији је радио у млађим категоријама Борца и Црвене звезде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.