Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 19:12

Новак утешио Алкараза после пеха и пораза: Зна колико је млад, време је пред њим

Новак Ђоковић је у изјави после победе над Карлосом Алкаразом открио да му је приликом поздрава на крају дуела поручио да ће сигурно освајати Ролан Гарос много пута.
Ђоковић се пласира у финале Ролан Гароса тријумфом 3:1 над Карлосом Алкаразом.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Меч су обележили грчеви у нози Шпанца, који су га навели да фактички на једној нози одигра последња два сета. Ђоковић му је пришао том приликом у случају да му је потребна помоћ, а и после дуела је имао речи охрабрења за младог аса.
"Последње што желите да видите су грчеви и физички проблеми у овој фази гренд слема. Жало ми је због њега. Желим му брз опоравак и повратак. Рекао сам му на мрежи да зна колико је млад и колико је времена пред њим. Освајаће овај турнир много пута. Невероватан играч и такмичар. Одличан тип. Заслужује сву подршку. Тешко је за њега да одреди кад да преда меч, али му честитам на борбеном духу до самог краја", рекао је Ђоковић у изјави са терена.
Било је 1-1 у сетовима и сусрет је био врло изједначен.
"Обојица смо на крају другог сета играли на граници издржљивости. Били смо изједначени до другог гема трећег сета кад се то десило. Остао сам фокусриан, иако је он био у проблему. Нисам размишљао о томе шта се дешава на другој страни терена. Још једном му честитам", закључио је Ђоковић.
Ривал у финалу Новаку биће бољи из дуела Руд-Зверев.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.