Izvor: RTS, 09.Jun.2023, 17:51

Велика неизвесност и ишчекивања пред четврти меч Мајамија и Денвера

Ноћас се игра наредна утакмица у финалу НБА лиге. Ако победи екипа Денвер нагетса Николе Јокица добиће врло значајну предност од две утакмице и биће им потребна само још једна победа да освоје шампионат. А ако победи Мајами тимови се опет враћају у нерешен резултат. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Млади српски интернационалац Никола Јовић кошаркаш Мајами хита има објашњење за то како је његов тим поражен на претходном сусрету али и уверење да ће у овом мечу доћи до победе.
“Па мислим, они су били много агресивнији. То се видело, нешто у чему ми иначе доминирамо, то је та агресивност. Једноставно, јуче тога није било и они су играли сјајну утакмицу, ми мало лошију што се тиче одбране и нападачки. Једноставно, ми смо били у неком контраритму. Ми се наравно у свлачионици не бринемо, знамо да можемо, добијемо. Као што смо добили утакмицу број 2. Знамо да су они одличан тим, али ми ћемо дати све од себе и надамо се бољем успеху.“, рекао је Никола Јовић.
Питамо Јокићевог главног саиграча Џамала Марија, да ли ће бити још две или четири утакмице и колико је тешко пребродити ментални притисак, да се не размишља о важности сваког појединачног сусрета ових дана.
“Једноставно у сваку утакмицу улазимо са жељом да победимо, без обзира да ли смо код куће или у гостима, никад не планирамо да изгубимо утакмицу.“, исталао је Мари.
Новинар Денвер Поста, Мајк Сингер, каже да очекује да Нагетси буду продуктивни, иако су победили и у утакмици број 3 поразили Мајами, који има предност домаћег терена.
“Денвер је храбар на путу, поставио 2-1 у серији. Очекујем сада да наставе и ураде све што је у њиховој моћи да поведу са 3-1. Овај тим није задовољан тиме да води само 2-1.“, констатовао је Сингер.
Питали смо и онога од кога реално све највише зависи, звезду целог финала НБА лиге, Николу Јокића. Може ли Мајами да изненади њих или они Мајами? И какав је његов генерални осећај због присуства на финалу НБА лиге?
“Сјајан осећај је то пред пут у историју, да је Денвер први пут на финалу НБА лиге. Што се тиче утакмице, мислим да ни ми не можемо њих да изненадимо, ни они нас. Можда је то, не знам, да ће се вратити повређени играч, да ли ми можда можемо да ставимо неког новог играча са клупе, да донесе неку нову енергију, али мислим да генерално, сада је већ четврта утакмица, да ту више нема изненађења. Моје мишљење.“, рекао је Јокић.
У међувремену, амерички новинари трагају за везама Николе Јокића из Србије на Флориди. Новинарка ЦБС спортског одељења Ромy Б. нашла је ресторан који има све српске специјалитете.
“Сто пута смо пратили Денвер Нагетсе и Николу Јокића. Прво учешће Наггетса на финалу НБА лиге. То је од огромног значаја и дошли смо овде јер обожавамо Николу Јокића у Денверу. Он је таква изврсна особа и сјајан играч.“
Иако би могло да се чини да је све готово, сада када је Денвер повео са 2 према 1 у финалној серији, овде у Миамију указују да се не предају и да је далеко од тога да је све готово, очекује се још борбе у ноћи између петка и суботе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.