Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 10:09

Одбојкаши Србије надиграли селекцију Кине у Лиги нација

Одбојкаши Србије победили су Кину са 3:0 (34:32, 25:16, 25:20) у другом колу Лиге нација на турниру у Нагоји. После два кола кола наш национални тим има половичан учинак са једном победом и једним поразом.
После пораза од селекције Словеније са 3:1 у првом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << мечу на турниру, изабраници Игора Колаковића остварили убедљив тријумф у другом колу над селекцијом Кине и вратили пољуљано самопоуздање.

Најефикаснији у мечу био је капитен тима Дражен Лубурић са 19 поена, од којих је чак девет постигао у последњем сету.
Пратили су га још и Миран Кујунџић са 16 поена, Александар Недлејковић са 12, Петар Крсмановић са шест, Милан Катић са четири и Вељко Машуловић са једним уписаним поеном.
После врло изједначене игре током целог првог сета, одбојкаши Србије су у финишу успели да стекну предност и практично преломе меч јер тим Кине у наставку није успевао да се врати у меч.
Србија у петак наставља учешће на турниру у Нагоји утакмицом против домаћина Јапана. Утакмица је на програму од 12:40 по средњеевропском времену.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.