Izvor: RTS, 08.Jun.2023, 06:28

Нови трипл-дабл Јокића којим је надмашио све кошаркаше у историји плеј-офа заједно

Кошаркаши Денвер нагетса савладали су екипу Мајами хита 109:94 у трећем мечу финала НБА лиге. Јокић је новим трипл-даблом надмашио све остале кошаркаше који су стизали до ових бројки у историји плеј-офа заједно.
Никола Јокић је трећи пут у каријери >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << стигао до најмање 30 поена, 20 скокова и 10 асистенција у плеј-офу.
Пре српског центра коме је ово трећи пут, у плеј-офу су до ових бројки по једном стизали Вилт Чемберлејн и Карим Абдул-Џабар што значи да репрезентативац Србије има више оваквих трипл-даблова у плеј-офу него сви остали кошаркаши са овом статистиком заједно.
Јокић је до овог достигнућа стигао за нешто мало више од 30 минута на паркету.
Нагетси су победом над Мајамијем узвратили брејк и са 2:1 поново воде у финалној серији чији се наредни меч игра у ноћи између петка и суботе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.