Izvor: RTS, 07.Jun.2023, 14:04

Хадад Маја преко Жабер до полуфинала Ролан Гароса

Бразилска тенисерка Беатриз Хадад Маја пласирала се у полуфинале Ролан Гароса пошто је после великог преокрета победила Тунишанку Онс Жабер са 2:1 у сетовима.
Бразилка, која је тренутно 14. на листи тенисерки, надиграла је тренутно седму тенисерку >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << света у мечу који је трајао два сата и 31 минут и по сетовима била боља са 3:6, 7:6/7:5, 6:1. 
Жабер, која је важила за фаворита, освојила је први сет у ком је виђено чак пет брејкова. За разлику од првог сета, у другом није виђен ниједан брејк, па је игран тај-брејк у ком је Бразилка успела да стигне до изједначења.
Губитак другог сета очигледно је пао тешко Тунишанки, која у трећем сету није постојала на терену, па је Бразилка убедљиво стигла до 6:1 и највећег успеха на Ролан Гаросу где никад раније није прошла ни друго коло.
Хадад Маја ће у полуфиналу играти против победнице меча Ига Швјонтек - Кори Гоф.
Други полуфинални пар чине Каролина Мухова и Арина Сабаленка.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.