Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 17:15

Руд после велике борбе победио Харија, Серундоло намучио Рунеа

Норвешки тенисер Каспер Руд пласирао се у четвртфинале Ролан Гароса, пошто је у осмини финала у Паризу победио Чилеанца Николаса Харија 7:6 (7:3), 7:5, 7:5. Меч је трајао три сата и 22 минута. Међу осморицом најбољих нашао се и Холгер Руне, који је са 3:2 у сетовима био бољи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од Франциска Серундола.
Био је то трећи међусобни дуел норвешког и чилеанског тенисера, а други тријумф Руда. Норвежанин је четврти тенисер света, док је Хари 35. на АТП листи.
Руд је повео 3:0 у првом сету, али је Хари стигао до изједначења, 3:3. Играло се потом гем за гем, а победник првог сета одлучен је у тај-брејку, који је припао Норвежанину 7:3.
Хари је добро почео други сет и брзо стигао од предности од 4:1. Руд је успео да изједначи на 4:4. Норвежанин је одлучујући брејк направио у 11. гему, а онда је на свој сервис стигао до 7:5 и 2:0 у сетовима.
И у трећем сету виђена је велика борба између двојице тенисера. Чилеанац је водио 4:2, али је Руд изједначио на 4:4. Норвежанин је и у овом делу сета направио брејк у 11. гему, а онда је на свој сервис искористио другу меч лопту и заслужено је стигао до победе.
Руд ће у четвртфиналу играти са Данцем Холгером Рунеом, који је тек после пет сетова био бољи од Аргентинца Франциска Серундола - 7:6, 3:6, 6:4, 1:6, 7:6.
Касније у току дана биће одиграна преостала два меча осмине финала Ролан Гароса, а састаће се Александар Зверев (Немачка) - Григор Димитров (Бугарска) и Јошихито Нишиока (Јапан) - Томас Мартин Ечевери (Аргентина).
Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 49,6 милиона евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.