Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 14:44

Одбојкаши Србије против Турске у Токију отварају квалификације за ОИ у Паризу

Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) саопштила је распоред и сатницу турнира квалификација за Олимпијске игре у Паризу, објавио је ОСС. Одбојкаши Србије играће у Б групи квалификација за ОИ са Јапаном, САД, Словенијом, Турском, Тунисом, Египтом и Финском, а турнир >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је на програму од 30. септембра до осмог октобра у Токију.
Србија ће у првом колу играти 30. септембра против Турске од шест часова по централноевропском времену. Србија ће се дан касније у исто време састати са Тунисом, а у трећем колу трећег октобра играће против Египта.

Ривал Србије у четвртом колу, четвртог октобра од шест сати биће Финска, а два дана касније је на програму дуел са Јапаном од 12.25 сати.
Србија ће у шестом колу седмог октобра играти против САД од девет часова, а у последњем колу осмог октобра у исто време са селекцијом Словеније.
У А групи у Рио де Жанеиру играће Бразил, Италија, Иран, Куба, Украјина, Немачка, Чешка и Катар. Ц групу чине Кина, Пољска, Аргентина, Холандија, Канада, Мексико, Белгија и Бугарска. Мечеви Ц групе биће одиграни у Кини.
Пласман на ОИ у Паризу избориће по две најбоље репрезентације из сваке групе, односно укупно шест репрезентација. Директан пласман на ОИ обезбедила је домаћин Француска.
Олимпијске игре ће бити одржане од 26. јула до 11. августа наредне године у Паризу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.