Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 09:24

Ибрахимовић: Имао сам понуде других клубова, време је да се опростим од фудбала

Легендарни шведски фудбалер Златан Ибрахимовић изјавио је да одбио понуде неколико клубова, пошто је одлучио да оконча играчку каријеру, преносе италијански медији.
Ибрахимовић (41) је синоћ по завршетку меча последњег, 38. кола Серије А између >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Милана и Вероне (3:1) објавио да је одлучио да заврши играчку каријеру. Он је имао уговор са Миланом до краја сезоне. Шведски фудбалер је ове сезоне због проблема са повредама одиграо само четири меча.

"Имам толико успомена и емоција са овог стадиона. Први пут када сам стигао овде дали сте ми срећу. Желим да се захвалим на стрпљењу породици и онима који су ми били блиски. Такође желим да се захвалим и својој другој породици - саиграчима, тренеру и стручном штабу за одговорност коју су ми дали. И, на крају - од срца желим да се захвалим вама, навијачима. Дочекали сте ме раширених руку. Бићу Миланиста до краја живота. Време је да се опростим од фудбала, али не и од вас. Превише је тешко, превише је емоција. Видимо се, ако буде било среће", поручио је, између осталог, Ибрахимовић по завршетку меча.
Швеђанин је касније на конференцији за медије признао да нико није знао да ће саопштити ову вест.
"Више нисам фудбалер. То никоме нисам рекао, ни породици ни најближим пријатељима. Хвала вам на стрпљењу током моје каријере, сада ћете да имате мање посла. Од понедељка сам слободан човек и отварам ново поглавље у животу. Имао сам понуда других клубова, али одлучио сам да је доста", рекао је Ибрахимовић.
Он је навео да је током говора после утакмице покушавао да пронађе некога ко не плаче док је гледао око себе како би му помогао да пронађе снагу да заустави своје сузе.
"Дан је почео кишом, а ја сам помислио да је и Бог тужан зато што Ибра одлази. И онда су на терену и трибинама због мене сви плакали. Показао сам да сам Супермен великог срца", додао је Ибрахимовић.
Швеђанин је истакао да ће му недостајати тренинг центар Милана.
"Пре само три месеца осећао сам панику од идеје о пензији, али данас је прихватам и осећам се спремно. Сада ће адреналин да буде другачији. Недостајаће ми свлачионица и Миланело, јер улазим у нови свет. Међутим, ја сам спреман...", закључио је Ибрахимовић.
Ибрахимовић је у два мандата у дресу Милана одиграо 163 утакмице и постигао је 93 гола. Вратио се у јануару 2020. и помогао Милану да освоји титулу у Серији А прошле године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.