Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 06:41

"Џокер" обара рекорде и поред пораза

Никола Јокић, после 41 поена, 11 скокова и четири асистенције у другој утакмици НБА финала, стао је раме уз реме с великанима најјаче лиге на свету у два различита критеријума.
Јокић је учинио све што је могао у другом мечу у Денверу, али је Мајами >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ипак успео да дође до првог тријумфа у финалној серији.
"Џокеру" не може ништа да се спори што се тиче личне партије, остали саиграчи нису довољно допринели против спремног и мотивисаног ривала.
Двоструки МВП НБА лиге постао је први центар у историји НБА са преко 500 поена и 100 асистенција у једној сезони плеј-офа. Уједно је после Ларија Берда и Леброна Џејмса играч са више од 500 поена, 200 скокова и 150 асистенција у том периоду.
Такође, дели треће место са Кевином Дурентом на вечној листи играча са највише поена у прве две утакмице финала у каријери са 68 поена, Мајкл Џордан у сезони 1990/91. има поен више. Број један је Ален Ајверсон са 71 поеном у финалу против Лејкерса 2001. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.