Izvor: RTS, 05.Jun.2023, 05:52

Малон забринут: Без труда, дисциплине, Мајами користио наше падове

Тренер Денвера Мајк Малон изјавио је после пораза од Мајамија да је Никола Јокић својим поенима дао добру предност екипи пред завршницу, али да су Нагетси поново били лоши у одбрани.
Мајами хит је победом 111:108 дошао до "брејка" у Денверу, изједначивши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << финалну серију на 1-1, пред повратак на Флориду.
Тренер Денвера Малон је говорио о изостанку жеље и труда, за разлику од ривала.
"Главни проблем је труд. Причамо о труду у НБА финалу, то ме забрињава. Мислили сте да измишљам после прве утакмице кад сам рекао да нисмо играли добро. Е, па, нисмо. Прва петорка допусти 10:2, па у трећој четвртини убаце 11 поена за два минута. Неки играчи мисле да могу само да се укључе и искључе. Ово није предсезона. Питао сам екипу зашто смо изгубили и знали су одговор. Мајами је више радио од нас: Ово је била најмање дисциплиновано издање у целом плеј-офу. Толико падова и сваки пут су их искористили. Ако мислимо да узвратимо, морамо да радимо више од њих и погађамо отворене шутеве", изјавио је Малон.
Никола Јокић је завршио са 41 поеном, од чега чак 18 у трећој деоници, у којој је носио домаћина до сигурне предности. Ипак, она није одржана у финалној четвртини.
"То како је Никола завршио трећу деоницу је било задивљујуће. Држао нас је у ритму и прилике да 'продшиемо'. Онда су они ушли у серију 13:2 у четвртој, погађали све, што им омогућило повратак у зону, успоравање игре, а ми смо имали проблеме у одбрани. У обе утакмице нисмо играли добру одбрану у завршници", навео је Малон.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.