Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 18:20

Два тима с југа Србије и наредне године у Суперлиги Србије

Тимови с југа Србије Радник из Сурдулице и Раднички из Ниша и наредне сезоне биће део Суперлиге Србије будући да су у доигравању били бољи од Графичара, односно Инђије.
Фудбалери Радника изборили су опстанак у Суперлиги Србије, пошто су у Сурдулици >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победили Графичар резултатом 2:0 у реванш мечу баража за попуну најелитнијег српског такмичења.

Први меч између Графичара и Радника одигран у Београду завршен је нерешеним резултатом, 1:1.
Радник је ове сезоне заузео 14. место у Суперлиги Србије, док је Графичар био трећи у Првој лиги Србије те су се састали у доигравању за улазак, односно опстанак у најелитнијем домаћем такмичењу у фудбалу.
Голове за Радник у Сурдулици постигли су Андрија Радуловић у 40. из пенала и Милан Макарић у 89. минуту.
Раднички из Ниша бољи од Инђије Фудбалери Радничког из Ниша на свом терену победили су Инђију резултатом 3:0 у реванш мечу доигравања за останак, односно улазак у Суперлигу Србије.

У првом мечу, Инђија је на свом терену била боља са 3:1.
Голове за Раднички у Нишу постигли су Миљан Шкрбић у 24, Немања Белаковић у 47. и Саша Марјановић у 62. минуту из пенала, а утакмица је трајала 101 минут.
Раднички и Инђија су меч завршили са по 10 играча.
У 43. минуту искључен је фудбалер гостију Милан Јањић, док је играч Радничког Шкрбић зарадио црвени картон у 50. минуту.
Црвени картон добио је и тренер Радничког Владимир Ђорђевић у 98. минуту.
Раднички је освојио 13. место на табели плеј-аута Суперлиге Србије, док је Инђија била четврта на табели плеј-офа Прве лиге Србије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.