Izvor: RTS, 04.Jun.2023, 12:31

Бензема одлази из Реала, клуб му се захвалио на свему

Карим Бензема неће играти за Реал следеће сезоне и напушта Мадрид после 14 година, саопштио је клуб. Према најавама шпанских медија Бензема ће каријеру највероватније наставити у Саудијској Арабији.
Карим Бензема (35) ће данас против Атлетика из >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Билбаоа одиграти последњи меч у дресу Реала који му се посебним саопштењем захвалио на дисадашњој врло успешној сарадњи.

"Реал жели да покаже захвалност и сву наклоност према једној од наших највећих легенди. Бензема је стигао у клуб 2009. године, са само 21 годином, и био је кључни играч у овом златном добу наше историје. Током 14 сезона у којима је бранио наш грб и дрес, освојио је 25 титула, што је рекордни број за Реал: пет Лига шампиона, пет клупских светских првенстава, четири суперкупа Европе, четири титуле првака Шпаније, три Купа краља и четири Суперкупа Шпаније", стоји у саопштењу Реала.
Клуб ће се у уторак, 6. јуна, у подне, званично опростити од дугогодишњег капитена, уз присуство Бенземе и председника Флорентина Переса.
Француз је током 14 година боравка у Мадриду уписао 647 наступа за Реал током којих је постигао 353 гола и забележио 165 асистенција. Са клубом је освојио сваки трофеј који је могао.
 
Према најавама шпанских медија Бензема ће каријеру највероватније наставити у Саудијској Арабији и играће за Ал Итихад у наредне две године.
Карим Бензема уговор неће потписати са челницима клуба из Џеде већ са Министарством спорта Саудијске Арабије, објавио је шпански спортски дневник "Ас".
Бензема (35) ће за две године зарадити 200 милиона евра, а Министарство спорта ће га по потпису који се очекује у среду проследити да игра за Ал Итихад који ће на јесен играти у Лиги шампиона Азије и са француским нападачем у шпицу ће бити фаворит за освајање такмичења.
Шпански "Ас" додаје да је следећи циљ Министарства спорта Саудијске Арабије да Лео Меси појача и трећи велики клуб у држави, Ал Хилал из Ријада, градског ривал Ал Насра за који игра Кристијано Роналдо.
Довођење великих имена у Саудијску Арабију је, како истиче на крају "Ас", део пројекта чији је циљ да та азијска држава добије организацију Мондијала 2030 или 2034. године, самостално или заједно са неким, а помињали су се раније Египат и Грчка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.