Izvor: RTS, 03.Jun.2023, 18:36

Саопштење Звезде: Нећемо играти финале АБА лиге

КК Црвена звезда је у саопштењу реаговала на распоред финала АБА лиге, који се поклапа са финалним дуелима у Суперлиги Србије. Са "Малог Калемегдана" поручују да остају при одлуци да не играју завршну серију регионалног такмичења, док се не заврши српско првенство. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Црвена звезда је у уводном делу саопштења подсетила да је закључак претходне реакције био да "сваки покушај АБА лиге да евентуално компромитује календар завршнице Суперлиге Србије накнадним заказивањем утакмица у време одигравања финала првенства Србије, сматраћемо још једном провокацијом и покушајем да се АБА лига још више уруши“.
Написано је да "АБА лига заказивањем термина у време одигравања финалне серије првенства Србије показала колико је под утицајем једног клуба и људи који је својим деловањем компромитују и желе да освоје лигу ван терена".
Црвено-бели обавештавају да ће све активности и покушај евентуалног проглашења другог финалисте освајачем АБА лиге пратити судске тужбе.
Саопштење у целости можете да прочитате на клупском сајту.
Други финалиста АБА лиге ће бити одређен после "мајсторице" Партизана и Цедевите Олимпије у Београду. У домаћем првенству је Звезда одмах одређена као финалиста, док Партизан не учествује због закаснелих административних обавеза.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.