Izvor: RTS, 03.Jun.2023, 08:39

Велики изазов у трећем колу пред Олгом Даниловић - против Онс Жабер, јуниорске шампионке Ролан Гароса

Најбоља српска тенисерка Олга Даниловић играће у трећем колу Ролан Гароса против Онс Жабер из Туниса. Меч ће бити одигран на терену "Сузан Леглен", почетак дуела очекује се око 18.30. Ток меча можете пратити на нашем порталу.
Олга Даниловић је направила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << велики успех на Ролан Гаросу пласиравши се у треће коло без изгубљеног сета. Српска тенисерка је претходно савладала Катерину Баиндл, а затим је била боља и од Јасмин Паолини са по 2:0 у сетовима.

У трећем колу Олгу очекује дуел са тенисерком из Туниса, Онс Жабер седмој на ВТА листи и јуниорском шампионком Ролан Гароса из 2011. године, али и прошлогодишњој финалисткињи Вимблдона и Ју-Ес опена.
Најбољи пласман Онс Жабер у сениорској конкуренцији је друга позиција којом је завршила претходну годину, а на Отвореном првенству Француске најдаље је стигла до четвртог кола 2021. године.
Жабер, према сопственом признању воли турнире који се играју на шљаци, а омиљени јој је управо Ролан Гарос. До сада је у каријери освојила четири турнира у сингл конкуренцији.
Најчешће практикује нападе из форехенда, а неретко приморава противнице да јој крате ударце како би се нашла на мрежи и волејима окончавала поене. Тенисерка из Туниса има одличан сервис, а до сада је на Ролан Гаросу уписала 11 ас поена. 
Жабер је као и Олга успешно реализовала прва два кола на Ролан Гаросу без изгубљеног сета.
До сада Даниловић и Жабер нису одиграле међусобне дуеле. 
Даниловић и Жабер меч ће одиграти на терену "Сузан Ленглен" и то као четврти по реду. Први меч на истом терену играју Каспер Руд и Жижен Жанг са почетком у 11.00, а затим ће на терен од 13.00 Коко Гаф и Мира Андреева. Трећи меч дана на овом терену од 14:30 играју Тејлор Фриц и Франциско Керундоло.
Меч трећег кола између Олге Даниловић и Онс Жабер очекује се око 18.30. Ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.