Izvor: RTS, 02.Jun.2023, 22:05

Сонего избацио Рубљова, Циципас сигуран, Нори испао од Мусетија

Италијански тенисер Лоренцо Сонего поразио је Андреја Рубљова у трећем колу Ролан Гароса после велике борбе са 3:2 у сетовима. Сонегов имењак и земљак Лоренцо Мусети је савладао Британца Камерона Норија са 3:0 у сетовима. Истим резултатом је Стефанос Циципас елиминисао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Дијега Шварцмана.
Сонего је после великог преокрета успео да избаци фаворита Андреја Рубљова - 5:7, 0:6, 6:3, 7:6, 6:3.
Први сет је био врло изједначен, Рубљов је оставрио брејк у 11. гему, дакле у самом финишу, што му је омогућило почетну предност. Чинило се да ће Рус после 6:0 у другом сету лако окончати меч, али се Сонего није предао. Следила су три сета великог надметања и драме и после три сата и 43 минута је Сонего славио.
За разлику од Рубљова и Медведева, Карен Хачанов је успео да се пласира у осмину финала Ролан Гароса слављем над Аустралијанцем Танасијем Кокинакисом 3:1 (6:4, 6:1, 3:6, 7:6). Сонего и Хачанов се сучељавају у наредном колу.
Млади Лоренцо Мусети пласирао се у осмину финала елиминисањем Камерона Норија са 6:1, 6:2 и 6:4 у сетовима. Мусети чека победника дуела Карлос Алкараз-Денис Шаповалов.
Стефанос Циципас је оправдао улогу фаворита против Дијега Шварцмана  са 6:2, 6:2, 6:3. Противник у осмини финала биће му Себастијан Офнер.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.