Izvor: RTS, 02.Jun.2023, 09:24

Давидович-Фокина озбиљан тест за Новака у трећем колу Ролан Гароса

Новак Ђоковић против Алехандра Давидовича Фокине игра меч трећег кола на Ролан Гаросу. Најбољи српски тенисер није изгубио сет у прва два меча, а против Шпанаца га чека најозбиљнији тест на турниру у Паризу. Дуел се игра на стадиону "Филип Шатрије" око 15.00 часова, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << а кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.
Новак Ђоковић наставља поход на рекордну 23. гренд слем титулу у каријери, а противник у трећем колу Ролан Гароса је Алехандро Давидович-Фокина.
Шпанац важи за одличног играча на шљаци, па иако није достигао висине које су му се предвиђале пре неколико година, сигурно ће бити озбиљан тест за најбољег српског тенисера у Паризу.
Ђоковић је у прва два кола у три сета излази као победник против Александра Ковачевића из САД и Мартона Фучовича из Мађарске, док је Фокина у прва два меча на турниру имао лак посао против Француза Фиса и Ван Еша.
Новак је са Шпанцем играо три пута у каријери, а о стварио је две победе. Једини пораз доживео је прошле године на мастерсу у Монте Карлу, што је још један доказ колико Шпанац уме да буде неугодан противник на шљаци.
Дуел између Ђоковића и Фокине планиран је као трећи данас на стадиону "Филип Шатрије", што значи да вероватно неће почети пре 15.00 часова.
Кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.
Ролан Гарос се игра за наградни фонд од 49,6 милиона евра.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.