Izvor: RTS, 01.Jun.2023, 21:29

Баскеташи Србије надиграли и Бразилце, директан пласман у четврфинале

Баскеташи Србије остварили су и четврти победу на Светском првенству у Бечу. Побеђен је и Бразил резултатом 21:17 и тако је наша екипа изборила директан пласман у четвртфинале.
Сјајном игром баскеташи Србије стигли су до четврте победе из четири >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << меча у Групи А. Након што је лагано савладана Немачка (21:14), у директном дуелу за прво место у групи надигран је Бразил.
Бразилци су отворили меч двојком, наши нису успели да узврате, па је ривал повео са 3:0. Бранковић отвара серију наших двојком. Потом је Бранковић погодио једно од два бацања за изједначење.
Двојком Мајсторовића Србија је повела. Након промашаја Бразилаца, Васић закуцава и наши одлазе на плус три.
Србија је предност увећала двојком Стојачића за 9:4. Наши баскеташи потом успевају да одрже предност и у наредном минуту – 10:5. Потом Стојачић новом двојком доноси нашима плус шест - 13:7. Бразилци мини серијом од три поена прилазе на минус три.
Уследио је одговор наших који са три везана поена одлазе на 16:10, пет минута пре краја.
Наши су први изашли из бонуса, ривал то користи и поново прилази на минус три 16:13. Потом је и Бразил изашао из бонуса.
Бранковић и Васић погађају и наши су поново имали плус пет. Три и по минута пре краја Бранковић користи једно од два слободна бацања – 19:14.
Три минута пре краја Србија долази на 20:15. Бразилци затим погађају двојку.  Тачку на дуел ставио је Стојачић након сјајног продора – 21:17.
Србија је обезбедила директан пласман у четвртфинале док ће Бразил играти у осмини финала.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.