Izvor: RTS, 30.Maj.2023, 10:46

Ролан Гарос о Ђоковићевој изјави: Не постоје правила која одређују шта играч сме или не сме да каже, нећемо заузимати никакав став

Француска тениска федерација (ФФТ), која организује Ролан Гарос, рекла је Ројтерсу да се неће оглашавати или заузимати одређени став због изјаве Новака Ђоковића о Косову и Метохији.
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је на конференцији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за медије у Паризу да стоји иза поруке "Косово је срце Србије! Стоп насиљу" коју је написао после завршеног меча у ком је савладао Александра Ковачевића 3:0 у сетовима.
Ђоковић је на конференцији за медије истакао и да му је жао због ситуације која се дешава у јужној српској покрајини.
"Јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо", истакао је Ђоковић.
Из Ролан Гароса су Ројтерсу рекли да не постоје "званична гренд слем правила о томе шта играчи могу, а шта не могу да кажу. ФФТ неће давати било какве изјаве или заузимати став по овом питању"
Ђоковић се почетком године сусрео са непријатностима на Аустралијан опену када се његов отац Срђан сликао са навијачима који су држали заставу Русије док траје рат у Украјини.
У наредном колу игра против Мађара Мартона Фучовича.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.