Izvor: RTS, 28.Maj.2023, 07:40

Дерик Вајт шокирао Мајами, Бостон на прагу финала и највећег преокрета у историји НБА лиге

Кошаркаши Бостона победили су Мајами резултатом 104:103 и тако изједначили на 3:3 у финалној серији Источне конференције НБА лиге. Кош за победу гостију постигао је Дерик Вајт у последњим тренуцима меча.
Бостон је постао тек четврти тим који је у историји >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << НБА плеј-офа успео да надокнади 0:3 у серији, па ће на свом терену имати прилику да избори пласман у финале и постане прва екипа која је после три узастопна пораза направила преокрет и прошла даље.

Кошаркаши Бостона су чували резултатску предност током готово целог меча, имали су средином трећег периода и највећих плус 13, али је Мајами у последњој деоници истопио заостатак, а онда захваљујући Џимију Батлеру стекао и поен предности на три секунде пре краја утакмице.
Батлер је успео да изнуди фаул Ала Хорфорда при шуту за три поена, погоди сва три пенала и донесе свом тиму вођство - 103:102.
Гостима су за последњи напад преостале три секунде. Маркус Смарт је преузео одговорност и покушао да погоди тројку из тешке ситуације. Промашио је, али је Дерик Вајт казнио неопрезност одбране ривала и стотинку пре звука сирене вратио лопту у обруч за два поена вредна победе и останка Селтикса у серији.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Тејтум са 31 постигнутим поеном, 12 скокова и пет асистенција. Пратили су га Браун са 26 и Смарт са 21 убаченим поеном. Јунак Вајт постигао је 11 поена.

Међу кошаркашима из Мајамија истакао се Џими Батлер са 24 поена поред свог имена. Кејлеб Мартин је постигао три поена мање, док је 15 додао Винсент.
После Никса 1951, Денвера 1994. и Портланда 2003. године, Бостон је постао тек четврти тим који је успео да у плеј-оф серији надокнади минус после три везана пораза.
За два дана покушаће на свом терену да испише нову страницу кошаркашке историје и постане први тим који је после 0:3 режирао потпуни преокрет.
Најбољи тим са истока у финалу НБА лиге чекају Денвер нагетси и Никола Јокић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.