Izvor: RTS, 27.Maj.2023, 21:22

Лутон после пуне три деценије опет међу фудбалском елитом Енглеске

Фудбалери Лутона пласирали су се у Премијер лигу, пошто су у плеј-офу Чемпионшипа савладали Kовентри након пенала, 1:1 - 6:5.
Лутон се први пут пласирао у Премијер лигу, а у елитни ранг енглеског фудбала враћа се после пуне три деценије, односно након >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сезоне 1991/1992, последње уочи реорганизације такмичења. 

Лутон је у утакмици која се назива највреднијом у свету фудбала јер доноси 170 милиона фунти повео голом Џордана Kларка у 23. минуту, изједначио је Густаво Хамер у 66. минуту, а у пенал серији одлучио је промашај Фанкатија Даба.
Раније су пласман у Премијер лигу обезбедили Барнли и Шефилд јунајтед. Коло пре краја у елитном такмичењу у Енглеској, Саутемптон је тим који сигурно неће играти наредне сезоне.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.