Izvor: RTS, 27.Maj.2023, 17:11

Кадети Србије после велике борбе поражени од Пољака у четвртфиналу Европског првенства

Кадетска репрезентација Пољске савладала је Србију са 3:2 у мечу четвртфинала Европског првенства и пласирала се у полуфинале.
Кадети Србије су у два наврата стизали предност ривала. Трећи пут када је Пољска повела у самом финишу сусрета нису имали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << снаге и времена да поново изједначе и противник је отишао у полуфинале.

Утакмица је почела лоше за изабранике Александра Луковића, Пољска је повела већ у четвртом минуту када је Јакуб Кржинановски натрчао на лопту коју је претходно одбранио голман Виктор Џодић и послао је у мрежу.
Пољска је боље контролисала игру у првом полувремену, а лако је могло да се деси да се на одмор оде са 1:1, али Михајло Цветковић није искористио одличну прилику у 45. минуту.
Ипак, Србија је изједначила у 51. минуту поготком Вељка Вукојевића после одличног ударца Андреја Петровића. Пољска је вратила вођство у 62. минуту који је изборио и претворио у гол Данијел Миколајевски.
Матија Поповић је имао сјајну шансу за изједначење у 65. минуту, али је није искористио. Нису се поредавали "орлићи", изједначили су у 70. минуту кад је Андреј Суботић после асистенције Никше Делибашића послао лопту у мрежу Пољака.
Деловало је тад да ће меч отићи у продужетак, али да не буде тако, побринуо се Филип Рејчик мајсторијом из слободног ударца у 89. минуту.
Србија је елиминацијом у четвртфиналу континенталног шампионата остала без пласмана на Светско првенство које је на програму у новембру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.