Izvor: RTS, 25.Maj.2023, 16:38

Међедовић после велике борбе изборио пласман на Ролан Гарос

Српски тенисер Хамад Међедовић надиграо је Холанђанина Јеспера де Јонга са 2:1 (0:6, 6:2, 6:2) у трећем финалном мечу и изборио пласман у главни жреб Ролан Гароса.
Српски тенисер је до победе дошао сјајном игром којом је начинио резултатски преокрет и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дошао до победе после сат и 43 минута игре.
Међедовић није баш најбоље ушао у меч са Јеспераом де Јонгом и тренутно 195. играчу на листи је дозволио да освоји први сет без изгубљеног гема.
Већ на старту другог сета Међедовић се враћа у игру и осваја први брејк да би у самом финишу освојио и други за потврду изједначења у сетовима.

У одлучујућем сету развила се равноправна борда само на почетку да би српски тенисер поновио брејкове на другом и четвртом сервис гему супарника за коначну победу и пласман у главни жреб на Ролан Гаросу.
Момак из Новог Пазара се тако први пут у каријери пласирао у главни жреб неког гренд слем турнира и поред Новака Ђоковића, Ласла Ђереа, Миомира Кецмановића, Душана Лајовића и Филипа Крајиновића представљаће наш тенис у Паризу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.