Izvor: RTS, 24.Maj.2023, 21:25

Лука Миливојевић напушта Кристал палас на крају сезоне

Српски фудбалер Лука Миливојевић напушта Кристал палас након седмогодишњег боравка у тиму из Лондона, саопштио је енглески тим на Твитеру.
Миливојевић ће напустити Кристал палас на крају сезоне, по истеку уговора.

Српски везиста је стигао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Лондон 2017. године из Олимпијакоса, уписао је 198 наступа за клуб током седам сезона у Премијер лиги, а постигао је 28 голова.
Миливојевић је капитен тима од 2018. године, а менаџери Кристал паласа и саиграчи истицали су лидерске квалитете српског фудбалера.
"Привилегован сам што сам седам година провео у посебном клубу као што је Kристал палас. Хвала тренерима, њиховим сарадницима, свим људима у клубу што су се постарали да мој боравак у Лондону учине пријатним. Kад сагледам клуб у односу где је био кад сам долазио и где је сад кад га напуштам видим да је амбициозан, спреман да напређујем и будите сигурни да ће још бољи резултати доћи“, рекао је Миливојевић.

Српски везиста ће се од навијача опростити на мечу против Нотингем фореста 28. маја на домаћем терену - Селхурст парку.
"Постоји нешто посебно у вези са Селхурст парком. Никад нећу заборавити како су навијачи били уз мене, било да смо побеђивали или губили. Играти у Премијер лиги је сан сваког играча, али играти за Палас, представљало је част и надам се да сам вас све учинио поносним", навео је Миливојевић.

Председник клуба Стив Париш упутио је похвалне речи за капитена тима истакавши да је Миливојевић дао велики допринос развитку тима.
"Наша је срећа што смо у клубу дуго имали професионалца какав је Лука. Дао је огроман допринос на терену и ван њега, представљао кључну фигуру током нашег дугог боравка у Премијер лиги. Његове игре усклађене су са посвећеноћу на тренинзима, био је вођа тима, делио савете млађима и био узоран капитен. Желимо му доста среће у будућности", рекао је Париш.
Миливојевић је у каријери осим за Кристал палас наступао и за Раднички из Крагујевца, Рад, Црвену звезду, Андерлехт и Олимпијакос.
За национални тим Србије играо је од 2012. године, а опростио се 2021. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.