Пријем истакнутог спортисте Војске Србије водника Ђура Борбеља

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 12:26

Пријем истакнутог спортисте Војске Србије водника Ђура Борбеља

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уприличио је данас пријем за истакнутог атлетичара Војске Србије водника Ђура Борбеља. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Горан Станковић Генерал Мојсиловић је том приликом воднику Борбељу уручио ручни сат и Плакету >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Војске Србије за изузетне спортске резултате остварене у 2022. години, наведено је у саопштењу Министарства одбране.
Водник Борбељ је рођен 16. маја 1995. године у Сомбору, а у професионалну војну службу ступио је 2016. године.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Горан Станковић На дужности је командира одељења у 18. инжињеријском батаљону Прве бригаде копнене војске. Члан је Атлетског клуба Апатин, а као активни атлетичар наступа за репрезентацију Србије и репрезентацију Војске Србије.
У претходној години је наступио у 23 такмичарске трке, на којима је освојио 21 прво и два друга места.
Првак је Србије у 2022. години на пет километара на стази, 10 километара на путу, у полумаратону и маратону. Рекордер је Војске Србије у маратону. Уручујући признања воднику Борбељу, начелник Генералштаба је изразио уверење да ће он и у годинама пред нама наставити да ниже спортске успехе и да ће на тај начин предводити спортисте Војске Србије који на домаћим и међународним такмичењима по правилу остварују запажене резултате, достојно представљајући своју војску и државу.
Ovo mesto uskoro postaje srpska Kapadokija – karte uskoro u prodaji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пријем истакнутог спортисте Војске Србије водника Ђура Борбеља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.