Izvor: RTS, 23.Maj.2023, 10:26

Јокић о Ђоковићу: Амбасадор Србије, не могу да се поредим са њим

Кошаркаш Денвера Никола Јокић изјавио је данас да је његов сународник трећи тенисер света Новак Ђоковић велики амбасадор Србије у свету, преноси "И-Ес-Пи-Ен".
 Кошаркаши Денвера пласирали су се у финале НБА лиге, пошто су у четвртој утакмици финала >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Западне конференције у гостима победили Лос Анђелес лејкерсе са 113:111.
Денвер је серијом 4:0 изборио финале где ће играти са бољим из дуела између Мајамија и Бостона. Тим са Флориде води са 3:0 у финалној серији Источне конференције. Финална серија ће почети у ноћи између 1. и 2. јуна.
Амерички новинари су питали Јокића да ли ће разменити поруку са Ђоковићем, који ће наредне недеље наступити на Ролан Гаросу.
"Да будем искрен, немам његов број. Он је момак који представља Србију на знатно већој сцени, он је амбасадор Србије. Идол је деци у Србији, не само на терену већ и ван њега, због свега шта његова фондација ради", рекао је Јокић на конференцији за медије.
Кошаркаш Денвера је признао да је желео да буде као Ђоковић.
"Ја сам желео да будем као Ђоковић. Он ради сјајано за децу, за Србију... не могу да се поредим с њим", истакао је Јокић.
Новак је недавно "лајковао" објаву Денвера о Јокићевим рекордима.
Јокић је проглашен за МВП-a финала Западне конференције НБА лиге.
"Шта ми ово значи? За мене, искрено, ништа! Овај трофеј би требало да иде мојим колегама и тренерима. Они су ме довели у ову ситуацију. Само сам први међу једнакима и срећан сам што смо заједно побеђивали и чинили овако нешто", поручио је Јокић.
Српски кошаркаш је одговорио и на питање шта мисли о награди за најбољег играча сезоне (МВП), која је припала центру Филаделфије Џоелу Ембиду.
"Не размишљам више о томе. Људи мисле и говоре да Ембид није требало да је добије, али ја не мислим тако. Мислим да је заслужио. Ако сте гледали, играо је моћно током читаве сезоне и мислим да је играо невероватно у свакој утакмици", поручио је Јокић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.