Izvor: RTS, 22.Maj.2023, 17:40

Пешић: Јокић што пре заврши, то је добро за нас, видећемо са Калинићем шта ћемо

Селектор Србије Светислав Пешић је као гост емисије "Један добар дан" говорио колико проблема изазива предуг распоред и број утакмица у клупској сезони, истичући Николу Јокића и Денвер нагетсе као пример.
Велики број утакмица у клупској сезони >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << доводи до психо-физичког замора код играча и нежељених повреда током припремног периода за репрезентативна такмичења. 
Светислав Пешић се тога дотакао, истичући да се број мечева у сезони повећао у односу на недавну прошлост.
"Није чак било тако ни у мојој претходној етапи 2001. и 2002. године. Све се то променило. Приоритети, систем такмичења који је катастрофалан. Причан о томе, чују ме, али не слушају. Систем утакмица је напоран због броја утакмица. Игар се првенство, Евролига, купови, суперкупови, па најбољи играчи играју за репрезентацију, тако да сезона у Европи креће од треће недеље септембра, а завршава се средином јуна. Примера ради, Калинић у Барселони ће завршити сезону негде између 15. и 20. јуна, а нама крећу припреме за Мундобаскет 20. јула. Месец дана одмора за породицу, регенерацију, приватне потребе. Једноставно, тело не може да издржи. Долазе повреде. Изгубили смо Лучића, не знамо шта ће бити са Калинићем. Играчи Партизана и Звезде играће до 15. јуна. Никола (Јокић) води 3:0, за њега је добро да побеђује, а за нас да што пре заврши. Ми би да игра до краја и да дође у репрезентацију. Без одмора", рекао је Пешић у осмех на крају.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.