Izvor: RTS, 21.Maj.2023, 22:26

Ћус Матео: Показали смо да смо екипа која се никада не предаје

Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео изјавио је да је поносан на своје играче после победе над Олимпијакосом 79:78 у финалу завршног турнира Евролиге.
Реал је 11. пут у историји клуба постао шампион Европе, а тренер Ћус Матео је освојио први титулу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Евролиге.

"Емоције су ми изузетно јаке. Поносан сам на своје играче, пре свега због тога што су све време веровали да могу до титуле, иако није било лако. Губили смо са 2:0 у серији у четвртфиналу. Нису нам давали велике шансе против Барселоне у полуфиналу, а ни против Олимпијакоса у финалу. Међутим, ми смо показали да смо екипа која се никада не предаје. Шта је кључ успеха? Ми смо тим који верује у себе", изјавио је Матео после меча.
Најефикаснији у екипи Реала у финалном мечу био је Серхио Родригез, који је постигао 15 поена. 
"Срећни смо и поносни. Били смо отписани, мало је било оних који су веровали да можемо до финалног турнира. Мало је било оних који су веровали да можемо да победимо Барселону, тако је било и пред Олимпијакос. Али, ми смо показали да смо борци, да се никада не предајемо", истакао је Родригез.
Победу Реала практично је донео Серхио Љуљ три секунде пре краја утакмице.
"Саиграчи и тренер су то омогућили, ја сам само преузео одговорност. Не могу да верујем да смо победили. Радили смо сјајно целе сезоне. Сада је време да прославимо. Ми смо Реал, а наш циљ је да увек победимо у оваквим утакмицама. Сви су одрадили свој посао", истакао је Љуљ.
Кошаркаш Реал Валтер Таварес проглашен је за најкориснијег играча завршног турнира Евролиге у Каунасу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.