Izvor: RTS, 21.Maj.2023, 05:57

Јокић о путу ка финалу: Сваки дан ми је рај, нисам ни сањао о овоме

Ас Денвер нагетса Никола Јокић истакао је да је пут до прстена далек и да је колективни дух екипе најважнији.
Денвер је победио 119:108 у трећем мечу финала Запада. Носили су га Никола Јокић са 24 и Џамал Мари са 37 поена. Канадски бек игра феноменалну >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << серију, што и Јокић потврђује.
"Онај Мари из 'бабла'. Заиста посебан. Само му дајте лопту, направите блок или се склањајте. Он је заиста убитачан кад га крене шут. Носио нас је кроз прву четвртину и претходну утакмицу", рекао је Јокић после меча за "И-Ес-Пи-Ен".
Никола је средном треће деонице морао на клупу због четири фаула. Искочили су остали саиграчи и одбрана у одржавању предности и резултатког егала.
"Верујем мојим саиграчима. Колдвел-Поп је био одличан, Брус Бран са клупе, Мајкл Портер Џуниор,...Одбрана нам је била врхунска. Уопште нисам сумњао у саиграче ниједаног секунда", истакао је Јокић.
Упитан је и како гледа на свој пут кроз НБА лигу, на корак до финала и са две МВП награде.
"О овоме нисам ни могао да сањам долазак у НБА. Сваки дан ми је као у рају, уживам у моменту", навео је Јокић.
Денвер никад није освојио НБА титулу и на пет победа су до прстена.
"Далеко смо од тога. Главни фокус нам је следећа утакмица. Не бих још о томе да размишљам, дуго је путовање", рекао је "Џокер".
Појаснио је и свој чувени цитат да "давање поена чини једну особу срећном, а асистирање двојицу".
"То је база моје кошарке. Кад су сви укључени, онда сви помажемо једни другима. Колективни труд. Уживам кад сви играју добро, јер је онда и боља енергија и фокус", закључио је Јокић укључење за И-Ес-Пи-Ен.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.