Izvor: RTS, 20.Maj.2023, 19:28

Бохум искључио Херту из Бундеслиге, Бајерн изгубио од Лајпцига

Утакмице претпоследњег 33. кола Бундеслиге имају одлучујући значај за неколико водећих тимова али су одлучивале и о опстанку у лиги. Фудбалери Бохума су на гостовању Херти изборили нерешен резултат 1:1 поготком у судијскиј надокнади и практично је послали у нижи >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ранг такмичења. У Хофенхајму су домаћини изненадили и надиграли Унион Берлин са 4:2 и обезбедили опстанак у лиги а гостима закомпликовали борбу за прво место. Бајерн Минхен изгубио је на домаћем терену од Лајпцига.
У својеврсном дербију зачеља у Берлину Бохум је на гостовању успео да дође до нерешеног резултата са 1:1 чиме је увећао своје шансе за опстанак а на другој страни Херта је практично остала без шанси да се сачува од испадања.

У врло равноправном мечу Херта је успела да поведе у 64. минуту кад је, после одличног центаршута Рихтера из корнера,Тузарт главом спровео лопту у противничку мрежу за вођство од 1:0.
Ушло се у судијску надокнаду и учинило се да ће домаћини доћи до спасоносна три бода а онда је уследило непријатно изненађење.
У четвртом минуту Шлотербек постиже погодак којим доноси велики бод Бохуму а Херту дефинитивно шаље у нижи ранг такмичеља.
Бохум је сада први изнад црте, са бодом више од Шалкеа. Бохум ће у последњем колу угостити екипу Леверкузена, а ни победа га неће сачувати од испадања.
Хофенхајм је приредио својеврсно изненађење на свом терену надигравши другопласирани Униом Берлин са 4:2 чиме су знатно ојачали чансе да се сачувају од испадања
Домаћини су у првом полувремену повели головима Бебуа у 22. и Крамарића у 36. минуту из једанаестерца, али се гости нису предавали и успевају да у 4. минуту судијске надокнаде првог полувремена голом Доекија смање на 2:1 са колико се отишло на одмор.
У наставку Крамарић је погодио и из игре у 90. минуту за 3:1, четири минута касније смањио је Лаидуни на 3:2, а оначан резултат поставио је Дабур у деветом минуту надокнаде.
Унион Берлин је тренутно четврти са 59 бодова колико има и петопласирани Флајбург, а у последњем колу, Унион Берлин ће угостити Вердер, док ће Фрајбург гостовати Ајнтрахту.
Шалке је освојио велики бод у Гелзенкирхену одигравши против Ајнтрахта нерешено 2:2, а на домаћем терену је и Вердер са келном одиграо 1:1.
Лајпциг је у гостима уписао јако важну победу која га је одвела у Лигу шампиона наредне сезоне. Бајерн је повео у 25. минуту голом Гнабрија, али су гости одиграли идеално друго полувремен.
Лаимер је донео изједначење у 65. минуту, преокрет Нкунку у 76, а коначни резултат из пенала поставио је Собослај у 86. минуту.
Бундеслига 33. коло:
Петак
Фрајбург - Волфзбург 2:0 (0:0)
Субота
Херта - Бохум 1:1 (0:0)
Хофенхајм - Унион Берлин 4:2 (2:1)
Шалке - Ајнтрахт Франкфурт 2:2 (1:1)
Вердер - Келн 1:1 (0:1)
Бајерн Минхен - Лајпциг 1:3
Недеља
Мајнц - Штутгарт
Аугзбург - Борусија Дортмунд
Бајер Леверкузен - Борусија Менхенгладбах
Табела:
1. Бајерн 71
2. Дортмунд 67
3. Лајпциг 60
4. Унион Берлин 59
5. Фрајбург 59
6. Леверкузен 49
7.Волфсбург 49
8. Анјтрахт 47
9. Мајнц 45
10. Келн 41
11. Менхенгладбах 39
12. Вердер 36
13. Хофенхајм 35
14. Аугсбург 34
15. Бохум 32
16. Шалке 31
17. Штутгарт 29
18. Херта 26

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.