Izvor: RTS, 20.Maj.2023, 13:42

Матео: Кадри смо да стигнемо до трофеја

Тренер кошаркаша Реала Ћус Матео изјавио је након пласмана његово тима у финале Евролиге да ће се мадридски клуб борити до краја за европски трон.
Кошаркаши Реала бориће се у недељу против Олимпијакоса за титулу шампиона Европе, пошто су у полуфиналу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фајнал фора Евролиге у Каунасу победили Барселону са 78:66 (18:18, 18:24, 22:13, 20:11).

"Нормално је да људи сумњају. Дошли смо овде без Габријела Дека, Гершона Јабуселеа и Венсана Поарјеа, пред собом имали Николу Миротића, сјајног играча који је као звезда на врху јелке. Али људи почињу да сумњају све мање и мање. Још једном смо се борили против неповољних околности, изгледа да нам се то свиђа", изјавио је Матео.
Осврнуо се шпански стручњак на квалитете противника који очекује његов тим у финалу.
"Играчи и стручни штаб Олимпијакоса имају карактер, имају систем. Одиграли су лигашки део такмичења феномемално, а затим су против Монака показали менталну снагу. Имали су двоцифрени минус на полувремену, затим су подигли ниво игре, сломили изузетно квалитетног ривала и стигли до финала", казао је он.
"Морамо да будемо на изузетно високом нивоу од првог до последњег секунда. Карактер имамо и ми. Показали смо то против Партизана, показали смо и против Барселоне. Понављам, екипа смо која се никада не предаје и која ће се борити до краја за европски трон. Кадри смо да стигнемо до трофеја", закључио је Матео.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.