Izvor: RTS, 20.Maj.2023, 09:59

Недимовић: Стратешки циљ Србије је пласман на Европско првенство

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић је приликом гостовања у Јутарњем програму РТС-а истакао да је стратешки циљ мушке сениорске репрезентације Србије пласман на Европско првенство које се одржава наредне године.
Фудбалски >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << савез Србије је пре два месеца добио нову управу на челу са Драганом Џајићем, тада су и дефинисани нови циљеви, а у врху планова за наредни период налази се и пласман мушке сениорске селекције на шампионат Европе, након 24 године неиграња.

"Учествовала је Србија на Светском првенству, у Немачкој, Јужној Африци, Русији и Катару... Али нисмо успели да повежемо два велика такмичења. Мислим да је ово идеална прилика и зато је то први, стратешки циљ новог сазива Извршног одбора Фудбалског савеза Србије. Пласман на Европско првенство је спортски успех, али то отвара једна друга врата, јер је данас фудбал постао озбиљан бизнис", истакао је Бранислав Недимовић.
Репрезентација Србије је победама отворила квалификациони циклус такмичења. "Орлови" су тријумфовали у Београду над репрезентацијом Литваније, а затим и у Подгорици против Црне Горе.
Следећи меч који очекује селекцију Србије је дуел у Разграду против Бугарске.
"Добра атмосфера која је направљена у Катару настављена је и сада. 20. јуна имамо у Разграду утакмицу против Бугарске чији је селектор, бивши селектор Србије Младен Крстајић. Мислим да постоји добра енергија, имамо добар тим. Спортски сектор заједно са господином Џајићем и селектором Стојковићем ради на томе... На нама је да обезбедимо логистику, да савез одлично функционише и да нема никаквих проблема. За сада ствари иду добро, али 'да куцнемо у дрво', да не урекнемо", навео је потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић. 
Европска кућа фудбала је недавно саопштила да је фудбалска репрезентација Србије кажњена једном утакмицом без публике због погрдних скандирања навијача на утакмици против Црне Горе у Подгорици 27. марта.
"Добили смо ту казну за меч против Мађарске и видећемо у каквим условима ће се та утакмица одиграти - хоће ли моћи деца да буду присутна, као на неким прошлим мечевима. Морам подсетити јавност да је Србија била условно кажњена због неких дешавања на неким претходним утакмицама и оно што се десило у Подговрици на нашој трибини је исполитизовано. Нажалост, али време у коме живимо је доста турбулентно и тешко и различита скандирања су представници Уефе доживели као кршење правила навијања и спровели су дисциплински поступак против нас", рекао је током гостовања у Јутарњем програму РТС-а Бранислав Недимовић.
Србија се налази у Групи Г у квалификацијама за Европско првенство и са шест бодова из два меча тренутно заузима прво место, следе је Мађарска, Црна Гора, Литванија и Бугарска.
"Србија ако се пласира на Европско првенство ће добити 12 милиона евра. Тај новац ће бити уложен у инфраструктуру, битно је да се покрене читав циклус. Ако немате стадионе, не можете ништа да правите. Мислим да је реално да за неколико година организујемо Европско првенство за играче до 21 године. Близу смо да добијемо конгрес Уефе у Београду, видећемо... Наша Кућа фудбала у Старој Пазови проглашена је за најбољи пројекат. Тамо су се припремали и кошаркаши Србије, а Никола Јокић је рекао да овакав комплекс видео само НБА", закључио је Недимовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.