Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 09:31

Неписано правило - Ентони Дејвис сваку парну утакмицу у плеј-офу одигра много слабије

Узданица Лос Анђелес лејкерса Ентони Дејвис је у другом поразу свог тима од Денвер нагетса уписао 18 поена и 14 скокова, са шутем из игре 4/15. У првом сусрету је убацио 40 поена. Код "Обрве" је неконстантност током овогодишњег плеј-офа постала правило.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ентони Дејвис је својом тројком уз звук сирене пре три године у "баблу" преломио серију Лејкерса и Нагетса. Лос Анђелес се пласирао у финале и освојио прстен. Прођоше многе повреде, други узеше МВП звања њему предодређена и прогнозирана, а Дејвис показује на махове свог велики таленат и невероватне способности.
Момак који је кончано током ове сезоне ухватио периоде константности у плеј-офу игра "топло-хладно". Увидело се да по неком неписаном правилу, Дејвис увек непарне мечеве серије одига феноменално и не испрати их једнако врхунском партијом већ у наредном дуелу.
Против Мемфиса је у првом, трећем и петом мечу убацивао 22, 31 и 31 поен. У сва три су Лејкерси победили. На осталима 13, 12 и 16 поена. И ту је његов тим победио у две од његове три лошије партије.
Следи друга рунда против Вориорса завршена такође у шест утакмица. Дејвис је бележио 30 поена и 23 скока у мечу број један, 25 поена и 13 скокова у трећем и 23 поена у петом. Наизменичности су допринеле партије од 11, 23 и 17 поена. Лејкерси опет успевају да славе и са његов лошим издањима.
Дође на ред и финале Запада са Денвером. Упрвом сусрету је био најефикаснији на обе стране са 40 поена, уз 10 скокова. Мада, с обзиром на брзи ритам наметнут од стране Денвера, било је очекивано да он и Леброн испоруче велике цифре у поентерској рубрици. 
Други дуел је заиста био поражавајућ. Живео је са линије пенала, погодивши 9/11, док је из игре убацио тек четири од 15 шутева. Без обзира да ли је тројка, полу-дистанца, соло-продор, зицер испод коша. Први пик драфта и једног од највећих талената новог миленијума су засенили Остин Ривс и Руи Хачимура. Без потцењивања, ради се о играчима улоге, али пуним самопоуздања и храбрости.
Овом "клацкалицом" реално је очекивати да Ентони одигра фантастично у трећј утакмици, нарочито пред својим навијачима. Такође, његове врхунске статистичке партије нису гарант победе, тако да Нагетси не морају толико да га се прибојавају.
С друге стране, Никола Јокић ниже четири трипл-дабла у плеј-офу, 13 у каријери у овој фази сезоне. Нема Леброна покрај себе, него је он "Џејмс који слабије скаче".
Вазда се постављало питање око Дејвисовог менталитета. Да ли у њему има "крволочности", позитивног безобразлука? С таквим стањем ума може да буде најбољи играч на свету. Али, није. Следе мечеви у Калифорнији и прилика да "обрва" покаже победнички менталитет и увери кошаркашку јавност да спада међу најбоље играче НБА лиге када је опотпуно фокусиран. "Џокер" и Нагетси имају довољно материјала да се припреме, једна победа им је довољна. Лејкерси и Дејвис немају тај луксуз.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.