Izvor: RTS, 19.Maj.2023, 06:06

Малоун: Пре меча нико о Јокићу није причао, сви о Лејкерсима

Тренер Денвер нагетса Мајк Малоун истакао је да је екипа искористила писања у медијима као додатну мотивацију пред други меч са Лејкерсима.
Нагетси су са 108:103 славили други пут у финалу Запада, одбарнивши домаћи терен.
"Ово је сигурно била наша >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << најбоља одбрана у последњим четвртинама, почели смо 20:5 и имали добру предност. Публика се укључила. Ово је рат. Обе утакмице као да су трајале по пет сати. Имали смо више скокова. Многи су искочили. Јокић, за неупућене, остварио је 13. трипл-дабл у плеј-офу. Невероватно шта чини сваке ноћи на највећој светској позорници. Брус Браун са клупе, Мајкл Портер је погодио важне шутеве. Серија 10:0 у трећој деоници је била кључна, јер смо вратили публику. Одбранили смо домаћи терен, сада идемо у Лос Анђелес са ставом бизнисмена", рекао је Малоун у уводном излагању.
Никола Јокић је уписао 23 поена, 17 скокова и 12 асисетнција, четврти трипл-дабл у низу. За такву константност је кључ велики рад, каже Малоун.
"Ако желите константно да будете добри, морате константно да радите. Никола не забушава. Све се зна данас, његове рутине пре и после тренинга, како се стара о свом телу,...Исто као и Леброн. Ту је кључ", каже Малоун.
Тренер Денвера истиче наратив у медијима који је био наклоњен Лејкерсима, иако су изгубили први сусрет.
"Мислим да је многим играчима, иако не желе да признају, сметало то што се писало само о Лејкерсима, иако је Денвер победио. Будимо искрени, такав је био наратив у медијима како је са Лејкерсима све у реду, губе 1:0, али ће се снаћи. Нико не пише о Јокићевој историјској партији. Има 13 трипл-даблова, трећи свих времена. Али, сви су писали о Лејкерсима и њиховим прилагођавањима. Погледате то, спремите се и кренете ка другој победи", истакао је Малоун.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.