Izvor: RTS, 18.Maj.2023, 16:04

Драговић: Време је за промену, желим да одем из Звезде

Фудбалер Црвене звезде и некадашњи аустријски репрезентативац Александар Драговић најавио је могућност да на крају сезоне напусти београдски клуб, преноси аустријски "Кронен цајтунг".
Драговић (32) је стигао у Црвену звезду 2021. године, а са "црвено-белима" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је прошле сезоне освојио "дуплу круну" у Србији. Црвена звезда је још раније обезбедила нову титулу у Суперлиги Србије, а синоћ је победом против ТСЦ-а изборила пласман у финале Купа Србије.

"У погледу успеха, прелазак у Београд је био права ствар. Не можете замислити ништа боље од освајања титуле у Србији са Црвеном звездом. Знате колико сам везан за деду, он је био пресрећан што сам потписао за његов омиљени клуб и освојио титулу", рекао је Драговић.
Он је у каријери освојио 13 титула.
"Сазрело је време за промену, желим да одем. Играо сам у Швајцарској, Украјини, Немачкој, Енглеској и Србији, а мој стари сан је италијанска Серија А", истакао је фудбалер Црвене звезде.
Новинари "Кронен цајтунга" су подсетили да Драговић има уговор са Црвеном звездом до краја наредне сезоне.
"Дао сам све од себе клубу у претходне две године, верујем и надам се да нико неће поставити препреку на мој пут, да ће моја жеља за променом бити схваћена и прихваћена", навео је Драговић.
Драговић је играчку каријеру почео у Аустрији из Беча.
"То је клуб у којем сам одрастао као фудбалер, са којим имам природно посебну везу, где сам могао да почнем успешну каријеру. Аустрија ће увек бити тема, наравно, али бих волео да наставим каријеру у иностранству, ако буде прилике", рекао је Драговић и на крају додао да се нада да ће још неколико година успешно играти фудбал.
Драговић је пре Црвене звезде играо за Лестер, Леверкузен, Динамо из Кијева, Базел и бечку Аустрију.
За репрезентацију Аустрије постигао је два гола на 100 утакмица, а последњи дуел за национални тим одиграо је у марту прошле године против Шкотске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.